"24-30 aylık çocuğu olan anneleri, İstanbul’da eğlenceli bir gözlem oturumuna davet ediyoruz.
Bu çalışma Yeditepe Üniversitesi tarafından yürütülüyor ve anneler ile çocukların gündelik hayattaki etkileşimlerine odaklanıyor. Siz ve çocuğunuz bileklik yapma, serbest oyun ya da resimli kitap okuma gibi keyifli etkinlikler yapacaksınız. Ortam tamamen rahat olacak ve biz sadece doğal etkileşimlerinizi gözlemleyeceğiz.
Bizler klinik psikolog değiliz; çocuğunuzu hiçbir şekilde değerlendirmiyoruz. Bu tamamen akademik bir çalışmadır. Sizin desteğinizle Türk ailelerinde erken çocukluk gelişimini daha iyi anlamak istiyoruz!
Bu neden önemli?
Çünkü sizin de yardımınızla, gelişim araştırmalarında Türk bakış açısının önemini vurgulamak istiyoruz. Anne-çocuk etkileşimiyle ilgili çalışmaların çoğu yurtdışından geliyor - Türk aileler hala yeterince temsil edilmiyor.
Bunu değiştirmeye yardımcı olabilirsiniz. Kültürümüze, ailelerimize ve çocuklarımıza bilimde ses verebilirsiniz. Çalışmamız, çocuk gelişimini Türk kültürel bağlamında incelemeyi amaçladığı için, ideal olarak her iki ebeveynin de Türkiye'de doğup büyümüş ve ana dili Türkçe olan kişiler olması tercih edilir.
Oturum yaklaşık 60–75 dakika sürüyor ve Yeditepe Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi, Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Bağdat Caddesi Polikliniği veya sizin evinizde gerçekleştirilebiliyor—hangisi size daha uygunsa.
Katılımınız için teşekkür olarak çocuğunuza sürpriz bir oyuncak, bir kitabevi hediye çeki ve bir katılım sertifikası veriyoruz.
Sorularınız varsa ya da katılmak isterseniz bana mesaj atabilir ya da bu kısa formu doldurabilirsiniz (katılma zorunluluğu yoktur):
👉 https://forms.gle/WGXNJ77h66xDiNZD6
Teşekkür ederiz!"
Yanıtlar:
Bu soruya henüz bir cevap verilmedi.
İlk cevap
veren olun!
Leyla Danabas
Çocuğunuzla kaliteli vakit geçirirken gelişimsel araştırmaları desteklemek ister misiniz?
"24-30 aylık çocuğu olan anneleri, İstanbul’da eğlenceli bir gözlem oturumuna davet ediyoruz. Bu çalışma Yeditepe Üniversitesi tarafından yürütülüyor ve anneler ile çocukların gündelik hayattaki etkileşimlerine odaklanıyor. Siz ve çocuğunuz bileklik yapma, serbest oyun ya da resimli kitap okuma gibi keyifli etkinlikler yapacaksınız. Ortam tamamen rahat olacak ve biz sadece doğal etkileşimlerinizi gözlemleyeceğiz. Bizler klinik psikolog değiliz; çocuğunuzu hiçbir şekilde değerlendirmiyoruz. Bu tamamen akademik bir çalışmadır. Sizin desteğinizle Türk ailelerinde erken çocukluk gelişimini daha iyi anlamak istiyoruz! Bu neden önemli? Çünkü sizin de yardımınızla, gelişim araştırmalarında Türk bakış açısının önemini vurgulamak istiyoruz. Anne-çocuk etkileşimiyle ilgili çalışmaların çoğu yurtdışından geliyor - Türk aileler hala yeterince temsil edilmiyor. Bunu değiştirmeye yardımcı olabilirsiniz. Kültürümüze, ailelerimize ve çocuklarımıza bilimde ses verebilirsiniz. Çalışmamız, çocuk gelişimini Türk kültürel bağlamında incelemeyi amaçladığı için, ideal olarak her iki ebeveynin de Türkiye'de doğup büyümüş ve ana dili Türkçe olan kişiler olması tercih edilir. Oturum yaklaşık 60–75 dakika sürüyor ve Yeditepe Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi, Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Bağdat Caddesi Polikliniği veya sizin evinizde gerçekleştirilebiliyor—hangisi size daha uygunsa. Katılımınız için teşekkür olarak çocuğunuza sürpriz bir oyuncak, bir kitabevi hediye çeki ve bir katılım sertifikası veriyoruz. Sorularınız varsa ya da katılmak isterseniz bana mesaj atabilir ya da bu kısa formu doldurabilirsiniz (katılma zorunluluğu yoktur): 👉 https://forms.gle/WGXNJ77h66xDiNZD6 Teşekkür ederiz!"