Çocuğun Kendini İfade Etmesi için Destekleyici Aktiviteler

  • 16 Nisan 2022
  • 471

     Çocukların, duygularını daha rahat bir şekilde ifade etmelerini sağlayacak materyaller ile çocukların duygusal gelişimi desteklemek mümkündür. Sağlıklı bir duygusal gelişmenin sağlandığı ortamlarda, çocukların kendilerini ifade edebildikleri ve bazı stresli durumlarla oyun aracılığı ile yaşanmaktadır. 

     Oyuncak bebekler, kuklalar, ya da farklı konseptlerde oyun köşeleri, çocukların duygularını drama aracılığı ile ifade etmelerini kolaylaştırır. Eğer ki, bir çocuğun herhangi bir durumdan rahatsız olduğu fark edilir fakat çocuk bunu sözlü bir şekilde ifade edemezse, duruma uygun çeşitli materyallerle duyguların dışavurumu desteklenebilir. Örneğin, küçük kardeşi olan bir çocukta kardeş kıskançlığı görülmesi belirli bir noktaya kadar normal olarak karşılanabilir. Çocuk bunu sözlü olarak ifade edemiyorsa, örneğin bebeklerin bez değiştirme ritüeli oyun olarak yaşatılırsa çocuk kendini daha rahat ifade edebilir.

     Oyun terapisinin de işlevi kabaca, aslında belirli materyaller ve oyun ortamı aracılığı ile çocukların kendilerini ifade etmeleridir denebilir. 

Daha detaylı bilgi için lütfen Cocugumneden.com uzmanlarından danışmanlık almak için randevu oluşturun.

Kaynak:

Developmentally Appropriate Social/Emotional Environments: For Preschollers

Önceki Yazı
Çocuklar ve Sınırlar
Sonraki Yazı
Çocuklarda Ayrılma Kaygısı