Ek Gıda Önerileri - Muzlu Yoğurtlu Avokado Püresi

  • 8 Nisan 2022
  • 2106

     Ebeveynlerin en çok ilgilendiği konulardan biri ek gıda konusudur. "Kaçıncı aydan itibaren ek gıda verilebilir? Hangi besinler ek gıda için uygundur? Nasıl ek gıda tarifleri hazırlayabilirim?" gibi sorular anne babaların sıkça sordukları sorulardandır.  

     Birçok uzman, anne sütünün yeterli olması durumunda +6 aydan itibaren ek gıdaya başlanabileceği yönünde görüş bildirmektedir (lütfen doktorunuza danışınız).

     Bu noktada bilinmesi gereken en önemli konu ek gıdaların ana öğün değil; birer ara öğün olması gerektiğidir. Çünkü bebeğinizin ana öğünü bir yaşına kadar içeriğindeki değerlerin zenginliğiyle anne sütüdür. +6 aydan sekizinci aya kadar olan ek gıda takviyelerini bebeğinizin besinlerle tanışma süreci olarak değerlendirmek gerekir. 

     Avokado bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlayan kalsiyum, demir, potasyum, sodyum ve magnezyum minerallerini içerir. B-6, A, K, E ve C vitaminleri ve bebeğinizin beyin sağlığını destekleyen doymamış yağlar açısından da oldukça zengindir.

     Kolay sindirilmesi ve bebeğin bağırsaklarını rahatlatması nedeniyle avokado ek gıdaya geçişte ilk tercih edilen besinler arasında yerini alır. Muzla desteklendiğinde ise bebeklerin damak tadına uygun hale gelecek ve hazırladığınız püre daha da besleyici olacaktır. O zaman şimdi avokado, muz ve yoğurt ile hazırlayabileceğiniz tarifimizi inceleme zamanı!  

Şekersiz ve glutensiz ek gıda tariflerimizi görmek için bizi takipte kalın. 

 

Muzlu Yoğurtlu Avokado Püresi (+6 ay)

Malzemeler:

Olgunlaşmış yarım avokado

1 adet muz

3 yemek kaşığı ev yapımı yoğurt

 

Hazırlanışı:

Olgunlaşmış yarım avokado ve muzu çatalla iyice ezin. Ardından ev yapımı yoğurdu ekleyin ve iyice karıştırın.  

Vitamin değerlerinin korunması açısından bu noktada dikkat edilmesi gereken blender yerine çatalla püre haline getirilmesidir. 

Bebeğinize Afiyet Olsun! 

 

 

 

Önceki Yazı
Bebek Muffini Tarifi
Sonraki Yazı
Bilinçli Tüketiciler Yetiştirmek