Meraklı Anne-Baba Kulübü

Tüm Sorular

User Image

Neslihan İlhan Kayar

OYUN GRUPLARI HAKKINDA

"Selamlar, Oğlum 17. ayın içerisinde, kentli yaşamın getirdiği dezavantajları yıkmak , sosyalleşmesini sağlamak için oyun grubuna vermeyi düşünüyoruz. Fakat doktorumuz bunun için erken olduğunu 4 yaşa kadar kreşi bile önermediğini söyledi.. Çok erken hastalıklarla tanışacağını ,bağışıklığının gelişmediğini ,bunun yerine oyun ablası vs. gibi seçeneklerden destek alabileceğimizi söyledi.. Ancak ben doktorumuzdan farklı olarak 18. ayı doldurduktan sonra yaşıtları ile iletişim kurabileceği ebeveyn gözetiminde olan oyun gruplarına sıcak bakıyorum. Oğlumdan da bu sinyalleri alıyorum ne zaman parka götürsek diğer çocukların peşinden gidip iletişim kurmaya çabalıyor... Öneri ve fikirlere açık olarak yorumlarınızı bekliyorum.. Sevgiler .."

User Image

Yılmaz Karakaş

oğlum sürekli ısırıyor

"5 yaşındaki oğlumun ısırma huyu var. Bu konuda çok sorun yaşıyoruz. Okulda arkadaşlarını ısırıyor, evde de bizi çok hazırlıksız bir zamanda ısırıp kaçıyor. Böyle bir şey normal midir? Bu sorunu nasıl çözebiliriz?"

User Image

Lale Yıldız

Çocuğum durmadan soru soruyor :(

"3,5 yaşındaki kızım sürekli soru soruyor. Gerçekten bazen insanın hiç aklına gelmeyen şeyler hakkında bile sorular soruyor. Bu yaştaki çocukların böyle yaptıklarını biliyorum ama bazen işten geldiğimde çok yorgun oluyorum ve dinlenmek ihtiyacım oluyor. Böyle durumlarda ona nasıl cevap verebilirim, lütfen yardımcı olur musunuz?"

User Image

Neriman Gündüz

Çocuğum dişlerini gıcırdatıyor.

"4,5 yaşındaki oğlum gece uyurken dişlerini gıcırdatıyor. Acaba psikolojik bir şey yüzünden mi yapıyor yoksa fiziksel bir sorun mu yaşıyor?"

User Image

Naime Özyurt

Çocuğum ders çalışmayı hiç sevmiyor.

"12 yaşındaki kızım ders çalışmayı hiç sevmiyor. Eşim de ben de çalıştığımız için ders çalışmasında çok yardımcı olamıyoruz. Acaba ergenlik döneminde olduğu için mi bu kadar derslerinden vazgeçti. Bu konuda ne yapabilirim?"

User Image

Ayhan Gündoğdu

Çocuğum her şeyi etrafa fırlatıyor.

"3 yaşındaki kızım okula başladıktan sonra huyu değişti. Elindeki her şeyi etrafa fırlatmaya başladı. Acaba okuldaki arkadaşlarından mı etkileniyor yoksa büyüme çağında olduğu için mi böyle davranıyor? Ne yapmam gerekir, lütfen yardımcı olur musunuz?"